marți, 11 octombrie 2011

Luceafărul For Ever


Miercuri 19 octombrie va apărea un nou număr (36/2011) din revista „Luceafărul de dimineață”, acum cu apariție lunară în 24 de pagini. Vi se propune un sumar bogat și variat în care locul principal îl ocupă cele patru pagini bogat ilustrate dedicate evenimentului „Cununa de lauri de la Muntele Olimp” (20-25 septembrie) în care se află impresii și poeme ale participanților.

De asemeni o pagină este ocupată de traduceri ale tinerilor poeți din Salonic prezenți la întîlnirea cu poeții români cu acest prilej. Cronica literară semnată de Dan Cristea se referă la recentul roman al Martei Petreu.

Sînt evocați de colegii lor regretații Constantin Stan, Ion Zubașcu, Johnny Răducanu. Mai puteți citi numeroase recenzii la zi, poezie de Aurel Pantea, proză de Constantin Lupeanu, pagini de istorie literară de Florin Costinescu, eseuri de Radu Sergiu Ruba și Bogdan Ghiu. Nu lipsesc cronici de teatru și film, o sinteză a Festivalului George Enescu de Costin Tuchilă, pagina debuturilor.

Iolanda Malamen dedică pagina de arte vizuale sculptorului Murnu iar pagina I este ilustrată cu una dintre ultimele lucrări ale lui Mircea Spătaru: Eminescu.

În imagine: Mihai Eminescu de Mircea Spătaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog