miercuri, 28 aprilie 2010

S-a născut „Fratele mai deștept al lui Kalașnikov”


A apărut la Editura Limes din Cluj, editură condusă de poetul Mircea Petean, volumul „Fratele mai deștept al lui Kalașnikov” de Horia Gârbea. Conține proză scurtă pe teme actuale și eterne (politica, erotica, religia, arta, războiul, ludicul). Prezentarea de pe coperta a IV-a îi aparține lui Alex Ștefănescu:

„La concursul "Cel mai simpatic scriitor român de azi", Horia Gârbea ar câştiga fără îndoială locul întâi. Ca dramaturg şi prozator, mereu ingenios, dezinvolt, nu plictiseşte niciodată. Iar ca publicist face să crească tirajul revistelor la care colaborează. Ironia sa prietenoasă, mobilitatea intelectuală, modul politicos în care îşi exercită autoritatea sunt principalele elemente de atracţie.”

În scurt timp voi cunoaște detaliile privind modul de achiziționare a cărții de către cititori. Ca și data unor lansări publice. În cazul comenzilor pe acest blog, vizitatorii blogului vor beneficia de un preț promoțional.

3 comentarii:

  1. domnule garbea,e adevarat ce a postat victor roncea despre dvs.ca ati dat "muie" unei poete? si liviu ioan stoiciu intareste afirmatia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e adevarat. Acum citeva luni, dna Niculina Oprea care se bucură de stima mea in continuare, am ajutat-o constant, mi-a trimis un comentariu de pe un blog in care conducerea USR era acuzata ca nu s-a preocupat de deconspirarea securistilor. Din păcate nu a indicat faptul că e un citat si a aparut ca e un punct de vedere al său personal. Aserțiunea era evident falsă: conducerea USR a cerut CNSAS dosarele membrilor consiliului său în repetate rinduri inca de la instalarea noii conduceri. Mi-am permis, ca o glumă pe care o pot face cu prietenii, sa scriu intr-un email de raspuns (deci personal) că "nu-mi pasa" sub forma acelui cuvînt. Intre timp dna Oprea mi-a explicat că nu era punctul ei de vedere ci un citat și fireste că ne-am lămurit si impacat. Dnii Stoiciu si altii, interesati în cultivarea vrajbei dintre confrați și murdăririi tuturor cu mijloacele cele mai urîte, încă fac valuri pe seama unui incident minor, inchis demult si care oricum era o chestiune de corespondență privată între doi amici. Dl LIS și amicii săi nu știu ca publicarea corespondenței private a unor terți este mult mai neelegantă decît folosirea unor termeni licențioși într-o comunicare tete-a tete. Eu pot, în glumă, la o partidă de bridge de pildă, să-mi înjur partenerul. A și făcut-o, primind desigur la rîndul meu calificative de tot felul. Apoi am jucat liniștiși mai departe. Cineva care aude poate, dacă e răuvoitor să pună pe toate blogurile că eu sînt un mîrlan care îmi înjur cumplit prietenii sau, dimpotrivă, că rabd să fiu insultat. Interpretarea dlor LIS et comp e tendențioasă, răuvoitoare și nu pot decît s-o ignor cu compătimire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Niculina Oprea13 mai 2010 la 04:06

    Neintelegerile dintre mine si domnul Horia Garbea au fost clarificate. Nu ne aflam in vreun scandal ori ,,dusmanie'' literara.
    Continuarea discutiilor pe aceasta tema o consider pierdere de timp.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog