duminică, 1 august 2010

Prea elegant cu anonimii

De cînd am înființat acest blog am fost prea elegant cu anonimii și am dat drumul la moderare la ABSOLUT TOATE comentariile. Argumentul meu a fost că unele postări anonime erau total sau parțial întemeiate și dacă le-aș fi respins pe altele ar fi putut să fie doar un subiectivism al meu. Constat că larghețea și fair-play-ul meu lasă loc la tot felul de impertinențe trimise la adăpostul anonimatului, fără argumente dar acuzîndu-mă pe mine de lipsă de argumente etc. Autori care se simt frustrați se apucă să mă atace cu ironii ieftine. Ca urmare începînd de azi 1 august NU MAI ACCEPT comentarii anonime, indiferent ce conțin. Consider oportun și urban ca toată lumea să se identifice prin email și adresă de sit. Dacă există păreri că nu ar trebui să procedez astfel, le ascult cu toată responsabilitatea și sînt gata să îmi schimb decizia. Pot primi critici întemeiate de la persoane care au politețea să le semneze. Afirm că, în ceea ce mă privește, semnez orice comentariu pe orice blog cu numele întreg și-mi dau adresa. De aceea pretind să mi sec răspundă la fel.

11 comentarii:

  1. Sunt unul dintre anonimii politicosi,căruia în răspunsurile dv.nu i-ati reprosat niciodată tonul sau vocabularul.Am observat,însă,că la diferite tablete ale dv.comentariul meu a dat tonul si a atras si alte comentarii pro sau contra.Dacă vreti să radiati această modalitate de prezentare a corespondentilor,este dreptul dv.,dar s-ar putea ca blogul să piardă.Tot dreptul dv.este să selectionati comentariile si să le lăsati să treacă pe cele civilizate.Vă multumesc pentru găzduirea de până acum.UN ANONIM CIVILIZAT.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că aveți dreptate. Acesta e rolul moderării. Voi reveni probabil asupra deciziei și e și meritul dvs.
    Totuși, dacă totul e bine și civilizat de ce un anonim, dvs. sau altul nu ar semna?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum voi face o glumă si voi spune că,poate,anonimul este timid si...timorat de statura dv.literară.Cu stimă,anonimul(a)civilizat(ă).

    RăspundețiȘtergere
  4. Noroc ca e doar o gluma, amice anonim!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum ce vină are onorabila noastră gazdă să arbitreze aceste păreri?Poate că este doar partial o glumă,având în vedere pozitia si chiar„productia”domniei sale în acest domeniu.ANONIMUL(A)CIVILIZAT(Ă).

    RăspundețiȘtergere
  6. Personal, va aprob decizia, indiferent de motivele "anonimului" de a-si ascunde numele.Indiferent pe ce pozitie literara se situeaza cineva, sau indiferent cat de (ne)implicat este in fenomenul literar,(stiu, unii se cred implicati, fara sa fie, altii ar dori, dar nu pot, altii pot, dar nu vor, etc), nu mi se pare constructiv sa nu-ti dezvalui numele ci doar identitatea.Nu-mi permit sa intuiesc motivele pentru care cineva, (o persoana sau mai multe si'ar ascunde numele).

    RăspundețiȘtergere
  7. Până la urmă, gazda este cea care face regulile casei.
    Aş pune doar întrebarea: impertinenţele despre care vorbeaţi, ironiile fără suport, criticile păguboase vin întotdeauna doar de la anonimi? Dacă da, atunci filtrul "fără anonimi" trebuie instalat de îndată, spre domolirea spiritelor negative.
    Pe de altă parte însă, cât de fascinante sunt anonimitatea, ambiguitatea, masca, hm... Un joc superior, colectiv, de-a lipsa îngrădirilor, o eliberare de sine.
    Dar fireşte, un blog nu este un carnaval.
    ANONIMUL VENEŢIAN

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru autor contează ideile si dezbaterea,si,bineînteles,manierele,căci numele celui care comentează,adeseori,nu-i spune nimic nici domniei sale,nici celor cu care intră într-o eventuală discutie.Iată exemplul ideal în sprijinul afirmatiilor mele:dacă acest comentariu va intra,va fi cel cu numărul 8,este adevărat,nu pe o problemă strict literară,ci pe una,să-i zicem,de procedură.În mod normal,dacă interventia mea initială ar fi fost semnată,această discutie în 8 participări nu ar fi mai avut loc.Dar si aceste lucruri contează si este bine să fie dezbătute.Vă multumesc,ANONIMUL(A)CIVILIZAT(Ă).

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi pare rău că voi lipsi o perioadă,scurtă totusi.Se vede că provocarea aruncată de mine,ca urmare a unei decizii a dv.,luată probabil la supărare,încinge,la modul pozitiv,putin spiritele.Mi se par interesante astfel de discutii,purtate,iată,între anonimi civilizati si cei care semnează.ANONIMUL(A)CIVILIZAT(Ă).

    RăspundețiȘtergere
  10. Am revenit desigur și voi lăsa postările pertinente și pe un ton măsurat chiar dacă vin de la anonimi.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog