vineri, 17 decembrie 2010

Eveniment! Ziua ASB la USR - 16 decembrie 2010

Joi 16 decembrie 2010 la sediul Uniunii Scriitorilor din România, în Sala Oglinzilor, a avut loc un extraordinar recital de poezie și proză al scriitorilor bucureșteni din Asociația Scriitorilor București, filială a USR, (plus doi invitați din Reprezentanța Sud a ASB) sub genericul „Ziua ASB la USR”.
Prezența și prestația celor care au citit din scrierile lor au fost copleșitoare și au convins auditoriul prezent (elevi, studenți, profesori) că literatura română este vie și puternică. Neobișnuit cu exprimări și gesturi patetice, abia ajuns acasă am avut curajul să vărs cîteva lacrimi de fericire pentru privilegiul de a fi fost martor la această desfășurare de talent și forță creatoare. Am suferit puțin că unii colegi nu au venit, deși au promis, că alții au trecut doar pasager prin sală și că mulți au ignorat invitația de a fi măcar martori. Toți aceștia au avut de pierdut și au fost pedepsiți prin însăși absența lor de la un eveniment exemplar.
Țin să mulțumesc în mod special staffului USR și mai ales colegelor de la ASB care au asigurat cu abnegație și discreție reușita întîlnirii noastre. Îmi doresc să repetăm asemenea manifestări care ne dau încredere în calea pe care am ales-o.

Au citit, dînd strălucire unei manifestări de excepție: Constantin Abăluță (împreună cu actrița Silvia Codreanu), Ioana Drăgan, Lucia Verona, Liviu Ioan Stoiciu, Doina Ruști, Anca Mizumschi, Nicolae Prelipceanu, Cornelia Maria Savu, Florica Bud, Gheorghe Stroe, Florea Burtan, Simona Grazia Dima, Lucian Vasilescu, Stoian G. Bogdan, Floarea Țuțuianu, Claudia Voiculescu, Horia Gârbea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog