miercuri, 27 aprilie 2011

„Artă și precizie”. Juriul USR

În armonie și lumină pascală, Juriul de nominalizări al USR (Dan Cristea, Horia Gârbea, Antonio Patraș, Ovidiu Pecican, Vasile Spiridon) și-a continuat ieri 26 aprilie lucrările, scurtînd listele. Ele vor căpăta aspectul final la jumătatea lui mai și vor fi predate juriului „mare” care va alege, vai, doar cîte un cîștigător pe gen. Așa prevede statutul. Bogăția anului editorial 2010 face și mai regretabilă severa clauză a cîștigătorului unic, mai ales la genurile cu titluri numeroase și greu de comparat între ele. E ca și cum te-ai întreba ce e mai bun: un tort de ciocolată sau o porție de foie gras? Dar regulile sînt făcute să fie aplicate. E cert deocamdată că veți găsi între nominalizați autori de prestigiu, cărți de succes și edituri cunoscute. Restul e tăcere pînă la comunicatul oficial.

4 comentarii:

  1. tacerea nu suporta si critici? ca un spiridon e asa de sters in critica incit nimeni nu intelege de ce e asa de invitat peste tot, pina si ca jurat

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    În principiu nu accept comentarii anonime mai ales dacă se referă la terți. Dar am acceptat acest comentariu ca să explic: juriul - deci și colegul Vasile Spiridon - a fost ales de Consiliul USR prin vot secret. Așa că nu chiar „nimeni” nu înțelege. Înțeleg și îl apreciază cei care l-au votat. De altfel e un „jurat” model: vine la ședințe, a citit cărțile, are simțul valorii, își susține opțiunile cu moderație și argumentat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Propun pentru nominalizare cartile:

    1, Confucius, Franturi de conversatie; o enciclopedie a vietii;

    2, Lie Zi, Cartea adevarata a vidului si a supremei virtuti;

    ambele la Editura Qilinul din Jad, 2010.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog