luni, 13 iunie 2011

Copyro se adresează titularilor drepturilor de autor

Copyro - Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor a fost sancționată de ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor). Copyro consideră decizia ilegală și a dat publicității un comunicat în acest sens, reprodus și pe blogul Asociației Scriitorilor din București. Decizia a fost luată ca urmare a unui litigiu între COPYRO și o societate care îi cere un procent însemnat din drepturile încasate pe o perioadă la care, după cum afirmă Copyro, respectiva societate nici nu exista.

Puteți citi comunicatul complet aici.

3 comentarii:

  1. cred ca pentru o mai buna intelegere a stituatiei de fapt ar trebui postata o copie dupa hotararea curtii de arbitraj. personal am cunostinta numai de lucruri negative in ceea ce priveste aceasta societate copyro.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, dar nu detin documentul.
    Ar putea fi pe situl copyro.
    La adunarea din 14 sper ca se va clarifica totul.
    Eu am fost ajutat ca autor de copyro in situatii litigioase cu teatrele care nu plateau drepturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. de fapt (din comunicat): "Asociaţiei COPYRO – Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor i s-a suspendat temporar activitatea de organism de gestiune colectivă a drepturilor de autor".

    intr-adevar, copyro, sta bine la recuperarea banilor (bravo ei), dar nu prea bine la transparenta cheltuirii banilor si inclusiv privind componenta unui juriu sau a altuia, legat de jurizari prin care se dau bani (nu prea bravo ei). mai ciudat, unele edituri (daca nu cumva cele mai multe?) nici nu stiu ca exista niste bani pt. copia privata, de ex. Chiar: pe perioada suspendarii de unde se iau banii pentru copia privata? n-am gasit in comunicat :D

    (tot legat de transparenta, ar fi si pe la USR cateva semne :D doar pe partea de comunicat(are) oficiala, de asta data (si doar ca exceptii, in nici un caz ca regula, mai ales de cand s-a luat treaba in serios pe site-urile USR), ca neoficial se afla totul :D bine, ceea ce nu inseamna deloc ca eu intreb sau stiu cine stabileste cine merge din partea/ invitati de USR la anumite festivaluri, inclusiv cel recent, la anumite lecturi USR (sau ASB, inclusiv una recenta, cu ocazia zilelor ASB sau ceva de genul), dar nu intreb (cel putin nu acum): 1. pt. ca in general nu ma intereseaza sa particip (motive personale, fara legatura cu USR); 2. aveti deja (am apucat sa arunc o privire si pe postarile mai noi) destule alte intrebari pe cap...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog