sâmbătă, 27 septembrie 2014

În curînd. Luceafărul de dimineață, nr.9 / 2014


În curînd va apărea nr.9 / 2014 al revistei Luceafărul de dimineață. 

Sumarul este dominat de o amplă anchetă pe tema „Genurile minore vs. mainstream” la care răspund 21 de scriitori, cei mai mulți autori de SF, policier, thriller, dar și critici literari. Ancheta va continua și în nr. 10.


Cronica literară este semnată de Dan Cristea și se referă la Monica Lovinescu. În caietul critic mai publică recenzii Gabriel Rusu, Adrian G. Romila, Andrea Hedeș, Simona Grazia Dima, Monica Grosu, Ana Dobre, Simona Drăgan, Laura Botușan.

Paginile de poezie îi au ca protagoniști pe Cassian Maria Spiridon, Laurențiu Belizan, Passionaria Stoicescu, Cristian Burada, iar cea de proză pe Adrian Voicu. Fragmente de istorie literară publică Florin Costinescu („Scriitorii români în arhive”).

Clara Mărgineanu îi ia un interviu poetului Marian Drăghici. Cartea străină e comentată de Geo Vasile. Împlinirea a 60 de ani de la nașterea lui Traian T. Coșovei este marcată printr-un un eseu al Adinei Rotaru și un text inedit al regretatului poet. 

Rubricile de teatru, film, muzică, sport, artă plastică sînt susținute de Irina Budeanu, Călin Stănculescu, Costin Tuchilă, Gelu Negrea, Iolanda Malamen. În pagina de opinii semnează Radu Aldulescu și Adrian Costache. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog