luni, 17 octombrie 2011

E arrivato... Zampano!


A apărut! „Crime la Elsinore”, acum în ediție electronică, la eLiteratura.net, un proiect al ePublishers și ASB.
Costă numai 5$ adică 15,65 lei. Azi. Mîine, nu se știe...

*
Despre roman citiți două opinii critice mai jos. „Eu nu mai am nimic de spus”. Vorba lui Decebal (către popor).

„Ubicuitatea scriitorului se vede fericit instrumentalizată în romanul Crime la Elsinore, o incursiune plină de vervă şi umor în lumea teatrului românesc, cu scenele, conflictele şi culisele ei. Dramaturgul care ştie tot şi panoramează, cu un ochi rău, acest univers pestriţ şi pitoresc este unul şi acelaşi cu prozatorul care făcea, prin romanul Căderea Bastiliei (1998), o cronică acidă a vieţii literare bucureştene. Aceeaşi cursivitate narativă şi aceeaşi maliţie ucigătoare, constituenţi de bază ai unor ficţiuni inspirate copios din realitate.”

Daniel Cristea-Enache

”Calitatea indiscutabilă a prozatorului Horia Gârbea e mobilitatea inteligenţei cu care-şi administrează umorul. Iar aceasta, el nefiind decât accidental un umorist. Scoase din paginile cărţii (şi din marginile stilului), fragmentele pline de haz nu pot funcţiona ca anecdote. Iar a le pastra şi a le reproduce verbatim din memorie se arată la fel de incomod, din pricina aceloraşi restricţii de stil. Mai apropiat, din acest punct de vedere, de Al. O. Teodoreanu cel din Hronicul măscăriciului Vălătuc decât de I. L. Caragiale, Gârbea nu poate pătrunde în permisivul folclor umoristic. Iată de ce orice încercare de repovestire a cărţilor lui cedează, fără cale de întors, locul citatului.”

Cosmin Ciotloș

4 comentarii:

  1. Multumesc. Dar cumparati, cititi si... felicitarile, daca e cazul, dupa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur, vom cumpara si vom citi, dar tot ceea ce poarta semnatura dvs este ceva dinainte recunoscut ca fiind bun, asa ca va pot felicita dinainte!! Va laud la modul serios, stiti foarte bine ca tot ceea ce scrieti este bine primit de publicul larg...

    RăspundețiȘtergere
  3. La așa carte, așa critici ! Numai unul și unul ! Încă o dată, felicitări !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog