marți, 11 octombrie 2011

Scriitori, vi se pregătește ceva! De fapt e gata. Proiectul eLiteratura. Un proiect în parteneriat cu Asociația Scriitorilor București

eLiteratura este un proiect cultural, iniţiat de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti (ASB) şi ePublishers & Editura CORESI, care îşi propune să aducă literatura română contemporană în atenţia şi la dispoziţia vorbitorilor de limba română din lumea întreagă.

În cadrul acestui proiect, cărţile sunt publicate în format electronic (de aceea le numim cărţi electronice sau eCărţi) şi sunt difuzate online. Cel care cumpără o eCarte, o poate descărca pe calculatorul său imediat după ce a făcut plata, indiferent în ce colţ al lumii s-ar afla.

Prin acest proiect, autorii beneficiază de condiţii excelente, iar pentru membrii Uniunii Scriitorilor din România condiţiile de publicare sunt chiar şi mai avantajoase.

În esenţă, publicarea unei cărţi prin proiectul eLiteratura înseamnă următoarele:
• Cartea dumneavoastră în format electronic este pusă la dispoziţia publicului pe Internet, fiindu-i dedicată în exclusivitate cel puţin o pagină web de prezentare.
• Dumneavoastră, în calitate de autor, veţi avea de asemenea o pagină web care vă va fi dedicată în exclusivitate.
• Autorul va beneficia de asemenea de două articole dedicate în Wikipedia: unul în limba română, iar celălalt în limba engleză.
• eCărţile sunt securizate împotriva pirateriei prin sistemul Secure-eBook de la Novisoft.
• Fiecare carte va putea fi consultată prin sistemul Google books.
• eCărţile vor fi promovate prin mijloacele specifice Internetului.

Este de notorietate faptul că tendinţa în întreaga lume este de a se trece de la cartea tipărită la cartea electronică. În februarie 2011 în SUA vânzările de ecărţi le-au devansat pe cele de cărţi tipărite pentru prima dată în istorie. Din această toamnă, în Coreea de Sud sistemul de învăţământ preuniversitar a trecut exclusiv pe manuale digitale, renunţându-se complet la manualele tipărite.

La noi, eCărţile sunt încă la început de drum, dar direcţia în care se îndreaptă piaţa cărţii este clară. Este doar o chestiune de timp ca eCărţile să devină mai căutate (şi mult mai uşor de găsit şi de cumpărat!) decât cărţile tipărite.

4 comentarii:

  1. Si acest minunat proiect va cuprinde numai pe membrii Asociatiilor de Scriitori? Pt "lupii singuratici", cam ce se prevede?

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti scriitorii pot publica. Dar pentru membrii USR am negociat cu editorul conditii ceva mai avantajoase pentru ca ei au si un potential, teoretic, mai mare privind vînzarea produselor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur, deci exista sanse pt fiecare. Este un proiect frumos. Privind intr-un anume viitor nesigur, cred ca toate romanele demne de atentia lumii vor fi ecranizate, deoarece omenirea nu prea mai citeste efectiv, ci mai degraba vizioneaza TV-ul. De ex, toate romanele lui Stephen King s-au ecranizat, "Pe aripile vantului" idem, "Sa ucizi o pasare cantatoare" la fel, tot ceea ce este notabil in literatura s-a ecranizat. Impactul este mult mai mare...

    RăspundețiȘtergere
  4. un proiect ambitios, interesant, pragmatic. mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog