joi, 3 noiembrie 2011

La Cremenal!

După ce, în 2009, un autor debutant în vîrstă de aproximativ 60 de ani a acționat în judecată Asociația Scriitorilor București și pe președintele acesteia pentru că nu i-a dat premiul de debut al ASB, azi o autoare a făcut plîngere scrisă la președintele USR că ASB nu i-a premiat o carte de colorat apărută în 2010 și avînd 48 de pagini cu 24 de desene ce trebuiau umplute cu culori.

Juriul nu a avut vreme să pună culori în conturul pisicuțelor și iepurașilor și propun să fie aspru sancționat, precum jucătorul de fotbal Galamaz care a stat în mod condamnabil să fie lovit de un spectator pașnic, intrat cu treabă pe teren.

Dar...
Azi, în Piața Romană, am asistat la o scenă unică, și de altfel curentă în copilăria mea: o pietonă care a traversat aiurea, pe roșu și printre mașini, dinspre ASE spre coloane, a fost oprită de agentul de circulație și amendată cu 200 lei. Nu știu ce ar fi fost dacă ea ar fi fugit sau ar fi pretins că nu are acte asupra ei. Dar, ca într-un vis de normalitate, femeia a ascultat morala, și-a cerut iertare și a plătit amenda. Să mai zici că nu sînt și întîmplări minunate! Mi-a venit să-i pup pe amîndoi: agent și amendată, pentru lecția lor de firesc.

Acum vreo 40 de ani bunica mea, sosind acasă, ne-a spus că tocmai a plătit 5 lei (cinci!), țin minte parcă ar fi fost ieri, amendă pentru că a traversat pe roșu Bulevardul Pache - pe atunci Republicii. Ce să fac, ne-a zis, eram vinovată. Sigur, i-am cerut iertare sergentului, dar legea-i lege.

4 comentarii:

  1. Asemenea activităţi subversive sper să nu îşi mai aibă locul. Femeia aceea şi-a cerut un drept constituţional, acela numit şansa la discuţie şi avea şi ea dreptul la un răspuns. Cine suntem noi să ne însinuăm în gândul cuiva? Nişte neica-nimeni, veniţi aşa, să nu poate omul să se dezvolte!Păi dragă domnule, al meu plăcut critic, nu sunteţi de acord dacă acum nu umplem paginile cu o culoare, indifent de aceasta, atunci când? Mare dreptate are această femeie! Trebuie să ne umplem casa în culori. Deschise că aşa am jaluzelele. La premiu, mai discutăm să vedem cât rezistă culoarea?!!!...Dan Minoiu Ploieşti

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i nimic, sînt judecîtori la Berlin și la CSM!
    Jurizați, jurizați, dar legea e aspră!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă domnule între Berlin şi C.S.M. există o mare diferenţă aceea a distanţei. Doar atât. Nici Berlinul nu are acte pentru C.S.M. şi nici viceversa. Problema nu ştiu dacă e neapărat de jurizare, să nu cumva să fie jui...Scuzaţi punctele de suspensie, sunteţi prea elegant. Dan Minoiu Ploieşti

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi eu sper să debutez la 60 de ani, dar nu cred că voi da pe cineva în judecată dacă nu voi primi şi marele premiu. Îl înteleg pe recalcitrant doar dacă el are dreptate iar în locul lui premiul a fost primit de vreun puşti arogant care are singurul merit că este băiatul lui tac-su.În rest numai de bine urmând singura certitudine fără tăgadă "Dura Lex Sed Lex"

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog