miercuri, 27 ianuarie 2010

Rețete din Azerbaijan. Chebab Lula în lavaș ca la Baku

Pentru două-trei porții: 330 g carne de miel, 20 g grăsime de miel sau oaie, o ceapă uscată, 3 cepe verzi, pătrunjel și busuioc, 45 g făină de grîu, piper roșu, sare, piper negru după gust, apă pentru coca de lavaș, ulei vegetal pentru prăjit lavașele.
Se amestecă împreună carnea, grăsimea, ceapa uscată tocată, păturunjelul tocat și frunze de busuioc, piper și sare după gust. Amestecul se lasă la răcit cam 20 de minute în frigider. Între timp se prepară lavaș din făină cu apă și puțină sare, adică o cocă subțire ca o clătită, prăjită într-o tigaie largă, în ulei vegetal.
Din amestecul de carne se formează cilindri ca niște mititei și se înșiră pe o frigare. Se frig preferabil la foc de mangal sau jar, dar e posibil și la un rotisor de aragaz. Dacă ne temem că vor cădea de pe frigare, se pot frige și pe gratar, ca micii. Bucățile de chebab bine fripte se scot din frigare și se învelesc în fîșii de lavaș tăiate la dimensiunea potrivită, se pun pe un platou cald și se ornează cu ceapă crudă tăiată inele și eventual cu roșii coapte (fripte) pe grătar. Regret ca nu am o poză (deocamdată)

2 comentarii:

  1. Nu-mi place prea mult carnea de oaie, dar reţeta asta sună foaaaarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si gustul e pe masura. Cred ca merge si cu vita. De ex. pulpa de vitel. Cu pui nu prea cred ca iese

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog