luni, 11 aprilie 2011

50 de ani în Cosmos!


La 12 aprilie 2011 se împlinesc 50 de ani de la primul zbor al unui om în Cosmos. Deși autorul era un sovietic, performanța merită aniversată. E un triumf al umanității în general.

Un comentariu:

  1. În anul 1961, Gagarin fiind ales, de mult, =intrucât starea lui socială îl recomanda- toată Rusia l-a transformat, după reuşită într-un erou naţional. Puţină glorie, multă dezmăgire. La câtiva ani a murit în conditii neelucidate. Devenise prea mult pentru un regim care nu permitea decât accederea lui pe o treapta înaltă.
    Acum ni spune că a fost greşeală de pilotaj, pe care bravul pilot a executat-o într-un exerciţiu pe care , cred, l-ar fi putut executa cu ochii închişi. Adevărul stă undeva închis şi deşi prespus nu poate sa fie rostit. Mersul lui acolo, spre stele a fost dorinţa noastră, a tuturora de a parcurge nedefinitul, de a atinge inefabilul şi de a rosti lucruri permise şi interzise, de a putea şi de nu, de încerca şi de a nu, de a reuşi şi de a nu. Toţi încercăm să trecem prin zborul lui Gagarin, unii cu treapta, alţii cu scara. Încercăm cu toţii. Dan Minoiu Ploieşti 0725893478

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog