miercuri, 18 mai 2011

Moartea unui mare scriitor: Mircea Horia Simionescu

Am primit cu mare tristețe vestea morții unui scriitor canonic, exemplar și a unui om de o mare delicatețe. Prezența lui Mircea Horia Simionescu era angelică și opera sa, în continuă extindere, chiar după ce scriitorul o sporea cu mari sacrificii constituia legătura noastră cu marea literatură. Pentru lumea noastră literară dar mai ales pentru scrisul în limba română, dispariția lui MHS este o pierdere nemăsurată, imposibil de compensat. Fie odihnit de Dumnezeu!

8 comentarii:

  1. Într-adevăr, a plecat un mare senior, un literat din cei puțini, de viță nobilă. D-zeu să-l primească de-a dreapta Sa!
    Dinu D. Nica

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Un lord al literaturii și al lumii noastre altfel atît de triviale. Mai erau doar trei. Au mai rămas cu noi doar Al. George și Barbu Cioculescu. De-am putea să îi păstrăm cît mai mult și să îi onorăm cum se cuvine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să vă audă Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare pierdere pentru literatura română. Îmi pare atât de rău pentru dispariția acestui mare prozator. Fie-i țărâna ușoară !

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu accepţiunea dvs., un mare OM a părăsit scena. Ce păcat de atâtea valori şi cât avem să regretăm aceasta.

    Dan MInoiu - d.minoiu.yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce folos de atâta tristeţe?... Cuvintele sunt sparte. Dan Minoiu - dminoiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. E adevarat ce spuneti. Totusi tristetea e inevitabila.

    RăspundețiȘtergere
  8. drept ati grait, M.H.S. ramine un mare scriitor, umbrit, nemeritat, de zgomotul actualitatii noastre literare. sa/i fie tarina usoara! viorica

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog