luni, 16 mai 2011

Premiul pentru publicistică al revistei „Luceafărul de dimineață”

În ziua de 12 mai 2011, la Casa Vernescu, au fost decernate Premiile Revistei „Luceafărul de dimineață” (fostă „Luceafărul”) pentru anul 2010. Am fost deosebit de onorat să primesc premiul pentru publicistică al acestei reviste și mi-a părut foarte rău că nu am putut participa direct la ceremonie. Am adresat juriului și colegilor prezenți un mesaj pe care îl reproduc mai jos.


Stimați colegi, onorată asistență,

Regret foarte mult că nu sîntem azi împreună și mulțumesc juriului pentru onoarea de a mă fi ales ca să-mi acorde premiul revistei „Luceafărul de dimineață” pentru publicistică. Am mai obținut un premiu al revistei „Luceafărul”, înaintașa actualei reviste, dar pentru dramaturgie, acum 19 ani.

Sînt bucuros că, după 21 de ani de colaborare și 1000 de numere apărute, sînt în continuare în echipa revistei de care mă leagă atîtea lucruri. Faptul că premiul obținut vine aproape de împlinirea acestor 1000 de apariții îi dă o valoarea și mai mare. Iau premiul și ca pe un avertisment amical că, prins de publicistică, m-am îndepărtat de genurile canonice, dar am crezut că „Luceafărul de dimineață” are nevoie și de materiale publicistice la zi.

Premiul primit astăzi mă stimulează să rămîn alături de echipa „Luceafărului de dimineață” și să contribui cît voi putea mai mult la longevitatea și bunul renume al revistei noastre.

Îi felicit pe toți laureații și vă mulțumesc încă o dată tuturor!

*

Au mai fost laureați: Robert Șerban, pentru poezie, Constantin Stan, proză, Adrian G. Romila, critică, Sorin Lavric, eseu. Premiul „Opera Omnia” a fost decernat Gabrielei Adameșteanu. Juriul a acordat un „Premiu de Excelență” domnului Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, pentru susținerea culturii scrise.

6 comentarii:

  1. Va felicit si va doresc mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru felicitări. Mă voi strădui.
    Am intrat însă în epoca în care dau premii tot ma multe și primesc mai puține.

    RăspundețiȘtergere
  3. E mai mare bucurie când dai decât când primesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!
    Premiile pot fi putine, pana la tinuta 0,
    scrierile sa fie multe si de valoare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc. Cred că bucuria de a da si a primi premii sînt comparabile.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog