miercuri, 14 septembrie 2011

Un prozator român în America

Versiunea engleza a romanului „Venea din timpul diez” (Polirom, 2004, 2010), de Bogdan Suceava, aparuta la Northwestern University Press, va fi prezentata publicului american simbata, 17 septembrie, in Lansing, Michigan, in libraria EVERYbody Reads, si duminica, 18 septembrie, in Detroit, Michigan, in libraria Leopold’s Books.

Anul acesta Venea din timpul diez a mai fost prezentat in Statele Unite la Universitatea Texas din Dallas, Universitatea Statului Arizona, la Columbia University, din New York (in cadrul unui eveniment organizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman din New York), si la Universitatea Statului California din Fullerton (in cadrul unui eveniment organizat prin Programul de Studii Europene).

„Venea din timpul diez” a fost publicat de Northwestern University Press in cadrul seriei Writings from an Unbound Europe, in traducerea lui Alistair Ian Blyth, cu sprijinul programului TPS al Institutului Cultural Roman.

Bogdan Suceavă, matematician de profesie, este un reputat poet și prozator de limbă română. Actualmente, el predă matematica în Statele Unite ale Americii. Pentru romanul său „Miruna, o poveste”, lucrare ulterioară romanului „Venea din timpul diez”, a primit Premiul Asociației Scriitorilor București la secțiunea proză.

5 comentarii:

  1. Este un succes remarcabil al prozei românești. Felicitări lui Bogdan Suceavă, un scriitor de prim-plan al literaturii noastre de azi !

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Serban Tomsa
    Aveti dreptate. Si tocmai cind stralucea s-a lasat de scris.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu cred. e un moment de depresie poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Horia dragă, mulțumesc pentru inserarea știrii. Cât despre bănuiala de depresie, Doamne ferește, n-am absolut nimic :) . Ba dimpotrivă: muncesc cât zece pentru că îmi place ce fac și fac numai ce-mi place.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog