miercuri, 13 martie 2013

Berlin sub ninsoare

Am petrecut la Berlin două zile de iarnă adevărată, încheiate cu o ninsoare zdravănă și cu o întîrzire de două ore petrecute în avion, pe pistă. Specialiștii nu se așteptau ca avionul să înghețe și să necesite operațiuni de dezgheț.

Dincolo de vremea cîinoasă și în ciuda ei, am participat la o întîlnire fructuoasă și pe alocuri emoționată a cadrelor didactice care predau româna pe tot cuprinsul Germaniei sau fac studii și cercetări de românistică (limbă, antropologie, literatură). O operațiune plină de dificultăți logistice, administrative, materiale surmontate cu pasiune și aproape cu eroism de persoane în general tinere și entuziaste. E foarte meritoriu că Ambasada României și ICR Berlin au realizat această reuniune care a dus la formarea unor grupuri de lucru pentru a realiza cele necesare: un manual competitiv, un dicționar, un cadru legislativ mai potrivit în țară.

Desigur, autoritățile și instituțiile românești, între care și ICR se vor preocupa de-acum mai mult de această problemă importantă pentru limba și cultura noastră ca și pentru cei care vor să se apropie de ele în spațiul german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog