sâmbătă, 21 martie 2015

Orașe de vizitat. Paris lasă în urmă Roma

Sondajul de opinie de pe acest blog privind orașele care „trebuie” vizitate s-a încheiat.
Mulțumesc participanților.
Din rezultate a reieșit că ar trebuie văzute, în ordine:

Parisul (44% l-au indicat ca fiind „obligatoriu”)
Roma (37%)
Veneția (33%)

După podium, un grup de opțiuni cu cîte 24%: Atena, Florența, Viena, Ierusalim
Apoi Barcelona (20%)

Mult mai slab au punctat marile asiatice: Beijing, Sanghai și Ha Noi, iar Bangkok a încheiat lista, primind un singur vot. Nici New York nu a fost foarte apreciat: 17% ca și Londra.

Iată și lista celor mai vizitate ca număr de turiști orașe ale lumii, în ordine descrescătoare:

Londra
Bangkok
Paris
Singapore
Dubai
New York

Istanbul

Îmi permit să dau și lista mea subiectivă (dintre cele vizitate, firește): Veneția, Praga, Shanghai, Ha Noi, Istanbul

Și lista „micilor perle” (orașe superbe, în afara marilor destinații): Bergamo, Huangzhou, Glastonbury, Wiesbaden, Haifa

4 comentarii:

  1. In amintirea diferentei uriase pe care am simtit-o prin anii”80 fata de Bucuresti,dar si pentru frumusetea „acumulata”in timp,si pentru „aerul aristocratic”pe care l-am„respirat”si pentru gradul de civilizatie,(asadar sentimental,deci subiectiv),dintre orasele-nu prea multe-pe care le-am vazut,as considera PRAGA „perla coroanei”.
    Poate ca din lista dvs.ar trebui evidentiata si Moscova,normal,nu pentru primul loc,dar nu chiar in „coada”ierarhiei si asta in primul rand pentru monumentalitatea aparte a tot ce este construit.Cel putin aceasta a fost impresia mea. Pareri subiective,desigur,fara pretentia de a fi temeinic justificate.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, avem fiecare topul nostru. Nu am văzut Moscova din păcate.

      Ștergere
  2. surprinzător Istanbulul pe locul 4 cu 26%, avem o fascinație a Imperiului otoman încă; e bine! mă miră și poziția foarte bună a Romei. dar na.. de la Rîm ne tragem :) greu de ales dintre așa frumoase orașe (din poze). meleagurile mediteraneene îs cele mai vînate, cred. că și istoria a trecut altfel prin zonă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi o atracție către Constantinopol dar și către succesorul său Istanbul. Poate și pentru Fanar. Cert este că Istanbul e un oraș fascinant: 2 continente, 2 poduri trans-continentale, 2 civilizații și 2 capitale de imperii diferite în una singură. Eu l-am pus pe locul 5. Efectiv m-a impresionat.

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog