miercuri, 20 aprilie 2011

Precizări privind situl ASB. Nu te supăra, frate!

S-a inaugurat dar încă se lucrează la noul sit al ASB. Sînt omisiuni, erori etc. Firma care a făcut situl și a reluat listele de pe situl vechi nu e expertă în literatură și unele omisiuni sînt firești grabei cu care s-a lucrat. Să culegi de mînă mii de date nu e ușor! De aceea vă rog să nu vă supărați și să semnalați cu bună-credință erorile și vă asigur că tot așa vor fi îndreptate. Și eu și colegele de la ASB dedicăm mult timp reluării fiecărei înregistrări.

În ceea ce privește crearea domeniilor de către autori, public cîteva precizări ale constructorului sitului, dl Radu Mătasă. Unii nu au reușit să-și creze domeniul pentru că au intrat pe înregistrarea numelui lor din baza de date și nu au creat cont. Vedeți mai jos:

„La aniversari, lucrurile stau in felul urmator:
site-ul vechi nu era conceput asa cum de face o baza de date, fiecare lista (aniversari, membri categorisiti pe sectii, lista cu adresele de email, lista cu site-uri) fiind separate. Noi am unificat cat am putut aceste liste, am potrivit cele ~200 de emailuri existente, si cele cateva pagini web cu membri respectivi, dar dat fiind ca am facut acest lucru manual, la aniversari, fiind peste 1000 de membri ar fi durat luni de zile sa le inseram manual pe fiecare la membru corespunzator, pentru ca nu exista o metoda automata. In afara de asta, multi membri nu apar decat ori numai la aniversari, ori numai la sectii. De aceea am conceput urmatorul sistem: atunci cand un membru isi completeaza manual data de nastere din contul sau, ea apare deasupra listei cu datele de nastere din luna respectiva. Aceasta parte (peste rand cum spuneati) este parte dinamica a listei, care se modifica automat cu baza de date, este interconectata ca sa zic asa. Iar partea de jos a listei este statica, practic un text simplu pe care dvs. il puteti modifica din pagina de modificare aniversari. In momentul in care un membru care deja apare in lista de aniversari statica (luata de pe site-ul vechi) si el isi completeaza in cont ziua de nastere, ea va aparea de doua ori!!! o data deasupra randului, o data dedesubt. Dvs. va trebui sa stergeti aniversarea veche din textul simplu modificabil din pagina de administrare aniversari.
In timp ar trebui ca partea de deasupra randului sa fie completata de toti membri si sa dispara cu totul lista veche, textul simplu ne-interconectat.
Aceste ciudatienii sunt urmare a faptului ca pana toti membri isi completeaza singuri datele, site-ul este o struto-camila, adica functioneaza pe baza de conturi cu toate ca membri nu si-au facut conturi - ceva nemaiauzit, dar altfel nu puteam pastra datele vechi si permite in acelasi timp membrilor sa isi faca/completeze conturile. Normal ar fi fost sa radem complet toate datele vechi si fiecare membru sa isi creeze contul de la inceput, dar cum majoritatea membrilor nu sunt asa inclinati spre noua tehnologie, am ales aceasta varianta.

In concluzie, toate paginile sunt dinamice/interconectate, dar pagina aniversari are o parte dinamica, noua (care se modifica in concordanta cu datele din conturile personale) si una statica, veche (care se modifica de catre dvs din pagina de modificare aniversari)

Linkurile catre alte filiale, Uniune, etc se afla la sfarsitul paginii stiri, exact ca in site-ul vechi, noi am urmarit indeaproape structura site-ului vechi, nefiind luata in discutie modificarea acestei structuri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog