duminică, 17 aprilie 2011

Tricephalos II. Cartea care miroase!


Am aflat pe cale blogistică o noutate tulburătoare: a doua ediție a romanului „Tricephalos” de Ruxandra Cesereanu a apărut la Editura Dacia XXI în ediție mirositoare. Felcitări autoarei care a precizat că nu a ales ea parfumul!

Ideea e minunată și e regretabil doar că parfumul nu va dura cît gloria cărții.
Eu aș impregna cărțile cu parfumuri din viață, corespunzătoare subiectului. De exemplu la Sadoveanu și Păstorel cu arome culinare. Dar, în acest caz, sigur se vor găsi unii care să-mi sugereze pentru parfumul cărților mele precum „Crime la Elsinore” idei de genul: cabină de teatru vechi în care s-a făcut sex. Ori la reeditarea poemelor lui Cristi Popescu: tramvai 26 în care s-au urcat lăutari mirosind a briantină de mahala. Gîndiți-vă cum ar mirosi „Groapa” sau chiar "Plumb", ori mai nou „Viața lui Kostas Venetis” sau „Te pup în fund, conducător iubit”!

Să ne bucurăm deocamdată de ceea ce avem și să citim/mirosim cu bine autoficțiunea de la Cluj.

2 comentarii:

  1. Mă întreb dacă a făcut cineva o carte de „poeme olfactive”... mie mi-a venit ideea demult, dar nu știu ce ar trebui să fac ca să o pun în practică!

    De asemenea: reeditarea poemelor lui Cristian Popescu? Cred că nu promiteți nimic. Probabil așteptarea va continua, din cine știe ce motive cvasioculte...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog