luni, 26 septembrie 2011

Gabriel Chifu a cîștigat Cununa de Lauri. La egalitate pe locurile 2-3, Horia Gârbea și Nicolae Prelipceanu. Craiova - București 39-33



Gabriel Chifu a cîștigat Cununa de Lauri de la Muntele Olimp, impresionînd juriul și asistența în toate rundele. S-au citit poeme inedite, altele în fiecare rundă: preliminară de 12, de 6 calificați și finala de trei.

La egalitate pe locurile 2-3 s-au situat ceilalți doi calificați în finală: Horia Gârbea și Nicolae Prelipceanu.

După runda de 12, s-a făcut o medie a notelor juriului pentru componenții fiecărei echipe. Rezultatul: Craiova - București 39-33! Filiala Craiova, inițiatoarea proiectului, va provoca în anul 2012 o altă filială pentru ediția a 2-a în alt loc cu încărcătură simbolică pentru poezia lumii.

Echipele participante:

București: Daniel Bănulescu, Marian Drăghici, Horia Gârbea, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu, Varujan Vosganian.

Craiova: Paul Aretzu, Gabriel Chifu, Nicolae Coande, Bucur Demetrian, Ioana Dinulescu, Adrian Popescu (invitat din Cluj, în conformitate cu regulamentul care permite 1-2 „stranieri”).

În imagini: Trofeul și Gabriel Chifu în recital

4 comentarii:

  1. Multumesc. Toti participantii merita felicitari. Au fost recitaluri excelente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări tuturor ! Văd că oltenii sunt tari la capitolul poezie ! :) Pe vremuri, moldovenii și ardelenii țineau steagul sus. Oricum, n-au abdicat cu totul. Nicolae Prelipceanu e sucevean, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Serban Tomsa
    Nu, N. P. e regățean dar a făcut facultate, a lucrat la Cluj, la Tribuna cred. Oricum e bucureștean abia din anii 80 din cîte știu. Oricum e un poet de mare forță.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog