marți, 4 martie 2014

La Mulți Ani, Lucia Verona!


Azi, 4 martie, scriitoarea Lucia Verona împlinește un număr frumos de ani și de luștri!

Îi doresc inspirație și succes, sănătate și bucurii! Dar și o ședere plăcută în orașul ei preferat unde a ales să-și împlinească noua vîrstă. Ați ghicit - Paris!

Așadar: La Mulți Ani, Lucia Verona!

Pentru cine nu știe, dar puțini nu știu, Lucia Verona este dramaturg și prozatoare iar în ultimul timp s-a afirmat ca traducătoare a unor piese de Shakespeare: Doi tineri din Verona, Troilus și Cresida, Henric al VI-lea, partea a II-a. În prezent lucrează la Othello. Simultan, piesele ei cu umor și suspans au cucerit publicul la Comedie (Moștenitoarea) și Teatrul ”Tudor Vianu” - Giurgiu (Secretul atomic - premieră acum o săptămînă cu mare succes).

Tot în ultimii ani a publicat o serie de romane polițiste (Crima de la Jublieu, Crima de la Casa Scriitorilor, Moartea zboară cu low-cost, Crime la festival ) care au consacrat un personaj inedit: diva detectivă Stella Marian - Harrington. Lucia Verona a fost președinte a secției de dramaturgie a Asociației Scriitorilor București și vicepreședinte a ASB, este acum vicepreședinte a unei asociații internaționale a autoarelor dramatice. Piesele ei au mai fost prezentate public și în SUA și Franța. Lucia Verona este proprietara foarte activă a unui blog cu rating foarte bun „Blog ca să fiu trendy” și a inițiat în anii trecuți niște premii pentru bloggeri.

În imagini: Lucia Verona înaintea premierei de la Giurgiu și o imagine din spectacolul cu Secretul atomic, actorii Violeta Teașcă și Pavel Bârsan.






3 comentarii:

  1. Dragă Horia, mulțumesc foarte mult pentru frumoasa prezentare și pentru urări. Și da, orice vîrstă e mai frumoasă dacă o împlinești la Paris :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zis! Avînd în vedere mărirea semnificativă a operei tale în ultimii 10 ani am semnalat „cazul” colectivului care realizează Dicționarul Academiei (DGLR) să facă cuvenitele actualizări în noua ediție care va apărea în curînd. Sper să te contacteze cît mai iute. Timp este, că ești în volumul U-V-Z.

      Ștergere

Postări populare

Arhivă blog