joi, 1 mai 2014

Revista „Seine et Danube” începe o serie nouă

Am primit vestea excelentă a pornirii unei noi serii a revistei „Seine et Danube”, editată la Paris de doi dintre cei mai reputați autori români din Franța: Virgil Tănase și Dumitru Țepeneag. Revista își propune să se refere la literatura din Franța și România și mai ales să o facă mai cunoscută pe cea de-a doua în Franța.

Pentru primul număr al noii serii, Virgil Tănase a tradus cu o generozitate exemplară pentru care îi sînt recunoscător și a inclus în sumar și piesa mea Madame Bovary c’est les autres, adăugînd drept prefață un text intitulat Un théâtre de l’intertextualité care reia parțial și în traducere articolul pe care regretatul Mircea Ghiţulescu mi l-a dedicat în cadrul Istoriei literaturii române. Dramaturgia, Editura Academiei Române, 2007 și care a mai cunoscut o versiune inițială în Istoria dramaturgiei române contemporane, Ed. Albatros 2000.

Noua serie a revistei își va începe apariția foarte curînd.

3 comentarii:

  1. Un început de bun augur şi o alegere inspirată a conducerii revistei, pentru primul număr .Sincere felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am aflat multe lucruri interesante de pe blogul dvs. Ştirea cu „Seine et Danube” ne bucură. Felicitări echipei redacţionale! Oare site-ul va fi acelaşi: http://www.seine-et-danube.com/ ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă interesez și anunț adresa eventualului site.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog