miercuri, 8 aprilie 2015

Dramaturgi nominalizați la Premiul Galei Star Bacău pentru monodramă

”Începând cu anul trecut, Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Gala STAR”, de la Bacău a lansat un concurs de dramaturgie-monodramă, adresat tuturor autorilor de texte dramatice, al cărui premiu constă în montarea textului pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodramă, la ediţia a III-a, din 2016.
La cea de-a II-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, nouă secţiune a anul acesta s-au înscris 23 de concurenţi, cu texte originale şi dramatizări.
Dintre cele 16 titluri intrate în discuţia finală, juriul format din criticul de teatru Monica Andronescu, dramaturgul Mircea M. Ionescu şi criticul de teatru Doru Mareş, secretar literar al Teatrului Municipal „Bacovia”, a nominalizat la premiu textele: „Pe jumătate cântec”, de Crista Bilciu, „Ştiu că nu asta vrei să auzi”, de Carmen Dominte, şi „Mireasa pierdută. Mireasa regăsită”, de Ion Bogdan Martin.
Au mai primit un punctaj important piesele „Vicenţiu Întâiul”, de Laurenţiu Budău, „Să ne jucăm serios”, de Tincuţa Horonceanu Bernevic, „Clovnul Împărat”, de Cristina Cosma, „Un om, un scaun, o poveste…”, de Ion Bogdan Martin, şi „Aniversarea”, de Olga Delia Mateescu, precum şi dramatizările realizate de Edith Negulici.
Premiul va fi acordat câştigătorului în cadrul Galei STAR 2015.”
Comunicat preluat din Revista de teatru on-line „Yorick”.  Felicitări nominalizaților! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog