miercuri, 6 aprilie 2011

La apa Iordanului




S-a încheiat a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Nisan, organizat de asociația omonimă în localitatea Maghar din Israel (2-5 aprilie 2011). Pentru a treia oară au participat și membri ai Uniunii Scriitorilor din România care, nu exagerez să afirm și se poate verifica, au fost de fiecare dată printre prezențele cele mai notabile ale manifestării.

Am revenit din Țara Sfîntă cu multe și diferite impresii. Nazareth, Haifa, Acra, Tiberias, Iordan, Galileea, M'ghar, Golan, Cana nu mai sînt pentru mine noțiuni abstracte și livrești, ci locuri concrete cu măslini, palmieri, vii, ape, maluri de mare. Voi reveni pe larg cu note de călătorie și chiar poeme despre această experiență obositoare pînă la epuizare și unică.

(În imagini: textul în română, printre cele multe în diferite limbi, din Noul Testament, relatînd Botezul Domnului în Iordan și pelerinii-scriitori Horia Gârbea, Riri Manor, Moein Shalabia, Ruxandra Cesereanu)

(Fotografii de Ruxandra Cesereanu și Vito Intini)

5 comentarii:

  1. Bine aţi revenit! Într-adevăr, Caana Galileii, împrejurimile Lacului Tiberias, Nazaretul, Haifa şi toate celelate locuri sunt minunate. În perioada când vegetaţia este la maximă "forţă" te poţi gândi că aşa trebuie să arate Raiul...
    La viitoare vizită încercaţi să coborâţi şi spre Golful Eilat. Aştept alte imagini şi notiţele de călătorie. Zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentarii/sugestii. Data viitoare sper sa ajung la Ierusalim.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, am crezut că aţi fost şi la Jerusalem. Data viitoare poate mergem împreună... Am stat la Jerusalem 3 ani, ştiu oraşul şi cetatea ca pe buzunarele mele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze,tastele. Corect: „rețin””

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog