luni, 20 decembrie 2010

Ecouri la ziua ASB la USR (16 decembrie 2010)

Pe blogul poetului Liviu Ioan Stoiciu puteți citi un comentariu însoțit de fotografii al Zilei ASB la USR. Comentariul are și aspecte critice, multe justificate.

În ceea ce îl privește pe cel privind lipsa spectatorilor menționez că au fost invitați 80 de spectatori (elevi, profesori) sala avînd 70 de locuri. Din pacate, din primul grup au venit doar vreo 15, iar al doilea grup, așteptat la ora 13 a apărut la 14.15. Deci nu e vina organizatorilor. Programul era pina la 15, s-a anunțat, dar unii colegi au ales să ignore - fără un cuvînt de justificare - invitația pe care inițial o acceptaseră cu seninătatea cu care de multe ori, din păcate, scriitorii români trec peste regulile de comportare în societate.
Apoi, cum se știe, cultura și dragostea nu se fac cu sila. Vine cine e interesat. Faptul că vreo 55 de oameni tineri din afara USR au auzit măcar o parte din recital mi se pare perfect.

Vremurile cenaclului Flacăra cînd se adunau zeci de mii pe stadioane să asculte ce voia organizatorul să le dea au trecut și însuși Liviu Ioan Stoiciu a luptat ca ele să dispară. Doar nu avem nostalgia lor! Restul observațiilor sînt corecte și îi mulțumesc poetului pentru lectură și comentariul postat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog