marți, 29 octombrie 2013

Clubul Dramaturgilor la a doua ediție a stagiunii


Filiala București Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor a organizat, în colaborare cu Institutul Cultural Român care a găzduit evenimentul, a doua lectură în premieră a stagiunii. Un public numeros, format din scriitori, regizori, actori, critici de teatru dar și din iubitori ai artei teatrale a asistat la un spectacol de ținută regizat de Ingrid Bonța. Piesa, caracterizată de comentatorii care au luat cuvîntul drept o farsă tragică pe un subiect contemporan de interes, a aparținut Luciei Verona (Ghinionistul sau Cum a petrecut Popescu la aniversarea șefului său) și a fost apreciată de cei prezenți care au aplaudat-o cu căldură pe autoare dar și pe tinerii actori (Ruxandra Bălașu, Laura Voicu, Paul Bârsan, Nici Rotaru,Ovidiu Ușvat).

Lucia Verona, o autoare cu experiență care s-a impus și în ultima vreme atenției prin monodrama de succes „Moștenitoarea”, a valorificat cu precizie calitățile sale de dramaturg. Discuțiile care au urmat lecturii au subliniat acest lucru ca și calitățile actorilor. Radio România Cultural a înregistrat și va difuza lectura piesei, regizorul Mihai Lungeanu, din partea RRC, anunțînd că postul va emite în curînd și on-line. Colaborarea statornică a Filialei București Dramaturgie cu Radio România va intra astfel într-o etapă nouă. Pentru următoarea ediție se anunță un specatcol lectură cu o nouă piesă de Puși Dinulescu. Portofoliul Clubului mai cuprinde piese de Daniel Bănulescu și Silvian Floarea care vor fi probabil reprezentate în lunile viitoare.

Foto - Mihai Cratofil. Sus grupul de actori. Jos - grup de dramaturgi, de la stînga Marilena Dumitrescu, Horia Gârbea, Lucia Verona, Ioan Bogdan Martin.

Un comentariu:

Postări populare

Arhivă blog