marți, 22 octombrie 2013

Tina Ionescu-Demetrian - 90. Artista a fost sărbătorită de confrați la Institutul Cultural Român


Luni 21 octombrie 2013 a avut loc o adunare festivă a Filialei  București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor în cadrul căreia a fost omagiată actrița și scriitoarea Tina Ionescu-Demetrian cu prilejul apropiatei aniversări a 90 de ani. Adunarea a fost găzduită de Institutul Cultural Român și la ea au participat dramaturgi, critici de teatru, poeți, actori, admiratori ai artistei.

În deschidere, dramaturgul Horia Gârbea, președintele Filialei a rostit un laudatio în onoarea sărbătoritei, subliniind tripla calitate în care ea s-a bucurat de aprecierea vie publicului: actriță cu har și societară de onoare a Teatrului Național București după o carieră de aproape 40 de ani, autoare a unor volume de poezie, autoarea unor piese de teatru reprezentate scenic cu succes și premiate de multe ori. Președintele Filialei București-Dramaturgie a înmînat doamnei Tina Ionescu-Demetrian o diplomă de merit și medalia de onoare a Filialei.

În răspunsul ei, autoarea omagiată a rostit un emoționant elogiu artelor și a mulțumit celor prezenți. A urmat un recital poetic impresionant prin vigoarea și expresivitatea cu care poeta și-a rostit textele, recital aplaudat cu entuziasm de asistență. Sărbătorita a fost înconjurată cu multă căldură de colegi și public și a oferit autografe pe un volum de teatru apărut recent la editura Etna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog