sâmbătă, 19 februarie 2011

Două aniversări: LIS și DCEAzi, 19 februarie, doi însemnați autori și prieteni ai mei își aniversează zilele de naștere, petrecute la 24 de ani distanță:

Liviu Ioan Stoiciu - 19 februarie 1950
și
Daniel Cristea Enache - 19 februarie 1974

Le doresc ambilor, ca și celor din jurul lor, La Mulți Ani cu multe volume.
Fiind ei personalități combative (Vărsători), le doresc și să le trăiască inamicii care îi țin în atenția publică.

6 comentarii:

 1. Frumoşi prieteni aveţi! La mulţi ani adândoura, sănătate şi inspiraţie! Pe Daniel Cristea Enache nu-l cunosc (altă generaţie...) dar cu Liviu Stoiciu am lucrat, chiar cot la cot (aveam birourile alăturate) în primul an de apariţie a ziarului Cotidianul (1991 - 1992?). Pentru cei care au uitat, ori nu ştiu, reamintesc ce redacţie fabuloasă avea acestă publicaţie patronată de Ion Raţiu. Aşadar, angajaţi sau colaboratori permanenţi: Nae Prelipceanu, Florin Iaru, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasilescu,Ioan Es Pop(evident,corector!!!),Varujan Vosganian, Cristi Teodorescu, Ştefan Agopian, Dan C. Mihăilescu, Florin Toma şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Adrian Pârvu.
  Ce ziceţi, nu e o redacţie care ar face, astăzi, mândria oricărei reviste literare de top?
  Încă o dată, La mulţi ani, să ne trăiască! Toţi!
  P.S. Poate vă faceţi timp să mai aruncaţi un ochi şi pe blogul meu, că nu prea mă bagă nimeni în seamă...
  Cele bune, Adrian Pârvu

  RăspundețiȘtergere
 2. Buni peieteni mai aveţi! La mulţi ani amâdurora! Pe Daniel Enache nu-l cunosc personal, dar cu Liviu am lucrat cot la cot (citeşte: birou lângă birou) în primul an de apariţie al Cotidianului fondat de Ion Raţiu. Pentru cei care nu ştiu, ori nu-şi mai aduc aminte, în acea redacţie osteneau ca angajaţi sau colaboratori permanenţi următoarele condeie: Nae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Florin Iaru, Ioan Es Pop (desigur, pe post de corector!!), Paul Vinicius, Lucian Vasilescu, Ştefan Agopian, Cristi Teodorescu, Florin Toma, Dan C. Mihăilescu, Dan Manuşaride, Mihnea Vasiliu şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Adrian Pârvu. Ce ziceţi, care publicaţie literară nu şi-ar dori, azi, o asemenea echipă?!?
  Încă o dată, la mulţi ani sărbătoriţilor, să trăiască! Toţi!!

  RăspundețiȘtergere
 3. @ADIP
  Toți prienenii mei sînt frumoși și deștepți... :)
  Păi și dvs. aveți niște colegi de echipa strașnici! Publicam și eu în Cotidianul uneori (1991-1992). Nu era secretar general de redacție sau cam așa Irina Negrea?

  V-am lăsat toate comentariile că există unele diferențe între ele. Intru și pe blogul dvs.

  RăspundețiȘtergere
 4. Desigur, Irina Negrea SGR, Doamne cum am uitat-o! Un om excepţional şi o mare profesionistă!! Scuze!! Mărturisesc, jenat, că nu mai ştiu aproape nimic despre ea, în afară de faptul că este un remarcabil traducător de limbă franceză?!? Poate mă ajutaţi s-o găsesc...

  RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog