Stimulat de o rețetă a lui Adi Hădean pentru tartine cu brînză, m-am simțit obligat să contribui printr-un comentariu cu rețeta mea. iat-o și pentru dvs.:
Tartine cu brînză (de iarnă)
Eu fac pentru tartine amestecul așa: brînză de vaci + 20% smîntînă + sare, piper alb, boia puțină + chimen + capere tăiate cam în 4, mărar verde. Opțional, puțin unt și ceapă verde (partea albă tocată fin). Fiecare tartină ornată cu 1-2 capere și o rondea fină de roșie mică (sau ridiche roșie). Dacă se pune ceapă, trebuie mîncate în max. 2-3 ore, că oxidează. Se poate pune în loc de sare puțină telemea rasă de vacă. Dar puțină!
Varianta de vară: se scot caperele și boiaua, se adaugă mărar mai mult, pătrunjel tocat, ridichi tocate mic, puțină parte verde de la ceapă.
Varianta de urgență: dacă nu avem capere, se pot folosi castraveți murați tăiați foarte mic, cubulețe infime și stoarse apoi strașnic.
Poze - update la prima preparare.
marți, 4 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Nu e ușor să fii membru al conducerii USR și/sau al comisiilor sale. Se crede că e simplu. Dar faptul de a încerca să faci ceva împotriva ce...
-
La editura Cetatea de Scau n din Tîrgovişte a apărut volumul 1 din însemnările şi memoriile bunicului meu, generalul Titus Gârbea (1893-1...
-
În fiecare dimineață, fiul meu, Tudor, mă trezește cam cu aceeași replică: - Tati, trezește-te odată! Trebuie ...
-
N-am mai fost la un meci de fotbal pe stadion de dinainte de revoluție. Nu mergeam nici acum, dacă nu mă invita dl. primar Neculai Onțanu că...
-
Am regăsit, în urma unei sugestii primte dintr-o corespondență privată, un text pe care l-am tradus mai demult, un poem foarte cunoscut în...
-
Uniunea Scriitorilor din România atrage atenția asupra degradării continue a limbii române şi a nivelului de cultură din spațiul public ...
-
Statuia Împăratului Traian a fost dezvelită electoral de primarul Oprescu pe treptele Muzeului de Istorie (fosta Poștă Centrală) din Calea ...
-
Au și trecut 34 de ani. Aveam 14 ani și eram în bucătărie, cu întrega familie, minus bunicul meu care lucra (scria) la demisol, voiam să pre...
-
La 31 martie, Nichita Stănescu ar fi împlinit 77 de ani. Nod 19 Murise îngerul, dar nu l-am putut ține în brațe, se făcuse de apă și mi-a cu...
-
PROGRAM al candidatului Horia Gârbea ...
Arhivă blog
-
►
2015
(64)
- ► septembrie (3)
-
►
2014
(210)
- ► septembrie (14)
-
►
2013
(212)
- ► septembrie (17)
-
►
2012
(219)
- ► septembrie (19)
-
▼
2011
(468)
- ► septembrie (33)
-
▼
ianuarie
(50)
- O revistă relativ tînără, dar cu merite multe
- Anca Mizumschi Versouri, Editura Humanitas * * *
- Cărți noi! Radu Vancu - Sebastian în vis, Editura ...
- Avanpremieră editorială! Un poem din „Pantera sus,...
- Ciudățeniile unui sondaj
- Ioan Groșan și Securitatea
- Premiile ARIEL 2010
- Pantera sus, pe clavecin
- O aniversare!
- Cărți noi! Liviu Radu - Lumea lui Waldemar, Ed. Tr...
- Cărți noi! Oliviu Crâznic - … și la sfârșit a mai ...
- Anul prozei - 2010! Dvs. ce ați citit?
- Blog cu Blog - Patriei Decalog! Cele mai bune blog...
- Blog de Blog - Patriei Scop! Cele mai bune bloguri...
- Cărți noi! Doina Cetea - Ierboaia, Editura Dacia X...
- Update! Blog de blog 2010!
- Premiile Blog de Blog 2010 - primele mele nominali...
- Cărți noi! Ion Cucu - Cum ar arăta viața fără foto...
- Concursul Blog de Blog 2010
- Cărți noi! Cătălin Pavel - Aproape a șaptea parte ...
- Cărți noi! - Radu Aldulescu - Ana Maria și îngerii...
- Cărți noi! Constantin Abăluță - Întîmplări imagina...
- Raluca Dună – Eu, Autorul - reprezentări auctorial...
- Cărți noi! Trei poeți
- Cărți noi (comentate de alții)
- Cărți noi! Adrian Buzdugan - Capela excomunicațilo...
- Alte păreri despre Kostas Venetis
- Cei care ne descoperă...
- Cărți noi! George Anca - Partea nimănui (poeme ine...
- 112! Să vină Salvarea, Pompierii și Diacritica
- Un nou blog al autorului
- Cărți noi! Octavian Soviany - Viața lui Kostas Ven...
- Autor și cititor. Diferențe
- Cărți primite
- Fără violență?
- Despre cruzime, perversiuni și alți demoni...
- Bucătăreasa de pe Titanic
- Cărți noi! Trei poeți
- De la Anton Pann citire...
- BLOG DE BLOG - cele mai bune bloguri din 2010
- Cărți noi! Dumitru Bădița - Invitat la Săvârșin, C...
- Cel care greșește?
- LA MULŢI ANI, Nora Iuga!
- Date de contact.Blogul la 30 000 de vizitatori.
- Fantezii de iarnă
- Cărți noi! Mistici, convertiți, iluminați în „Luce...
- Cărți noi! Stoian G. Bogdan - Nu știu câte zile, E...
- Cărți noi! Carmen Focșa - Cimitiul zeilor, Ed. Gra...
- Bucuriile Sărbătorilor!
- LA MULȚI ANI!
-
►
2010
(391)
- ► septembrie (35)
asa... e buna varianta de urgenta, pentru ca eu nu am vazut capere niciodata:((
RăspundețiȘtergerepozele nu le pot vedea
RăspundețiȘtergere@Karina
RăspundețiȘtergereNu sint poze. Am zis ca fac update cind prepar prima data.
Capere la orice s-market dar conservate in borcan cu otet. Proaspete mai greu...
Bună reţeta! Am să încerc şi eu. Poate o pun în cartea de bucate! Îmi plac foarte mult caperele. Din cîte ştiu eu se folosesc numai conservate în oţet, deşi parcă am citit undeva că se pot ţine şi în saramură. Sau în vin. Se pare că nici la mama lor nu se mănîncă neconservate.
RăspundețiȘtergere@ Lucia
RăspundețiȘtergereMultumesc, sa incerci!
Trebuie sa admitem ca s caperele au o faza naturala inainte de cea conservata. E drept ca nici eu nu o cunosc. :)