joi, 10 februarie 2011

Bucurii de cititor. Filă de jurnal


Ieri și azi am avut bucuria de a mă întîlni cu doi remarcabili poeți și de a primi volumele lor pe care mi le doream: Ion ”Muri” Mureșan a venit în București ca să plece la Bistrița! (de fapt a fost invitat și la TVR la emisiunea lui Daniel Cristea-Enache) și mi-a dăruit faimoasa deja „Cartea Alcool” (Ed. Charmides). Azi, tot în „groapa” de la Muzeul Literaturii, Lucian Vasilescu mi-a dat două volume din antologia sa de autor „Institutul de Poezie Legală” (Ed. Vinea). Cuprinde și poeme de Ioan Es. Pop din volumul lor editat în 2004 „Confort 2 îmbunătățit”. Din întîmplare, în Piața Romană, l-am întîlnit și pe Ioan Es. Pop care se ducea, cum altfel, la Muzeu. Iar eu mi-am continuat drumul ca să mă văd cu Gabriel Chifu.

Faptul de a fi contemporan și de a mă întîlni cu acești poeți este o bucurie pentru care merită să înfrunt toate necazurile vieții literare. În stația lui 86 de la Romană am avut o intensă și cam necreștinească plăcere. În jurul nostru erau zeci de oameni care ne vedeau și nu bănuiau nimic, iar eu vorbeam cu Ioan Es. Pop. Era ca și cum aș fi vorbit cu un înger pe care îl vedeam doar eu. Așa se produc epifaniile - în văzul lumii care nu observă nimic.

Am și citit cartea lui Ion Mureșan - avantajul de a merge cu RATB-ul - și voi scrie curînd despre ea.

În imagine Ion Mureșan citind din „Cartea Alcool” (foto Lucian Muntean)

4 comentarii:

  1. Vă invidiez sincer, dar îi invidiez și pe ei.:) (Evident, nu pentru ceea ce scriu. )

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, epifania, epifania!
    Ce intelectual iubesc epifania!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Cartea Alcool", cu adevărat minunată, îmbătătoare (fără nicio ironie!!). Buni prieteni, omul cu... poezia legală şi "ultimul mare corector al lumii" sunt şi ei în sufletele noastre. Despre Ionică am postat şi eu pe blog câteva vorbe, sub titlul "Ioan Es Pop ne-a păcălit pe toţi!" În plus, aveţi dreptate, e destul de rară ocazia să schimbi câteva vorbe cu un înger în Piaţa Romană fără să observe nimeni! Mie mi s-a întâmplat ultima oară cu Îngerul Nichita...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ toți
    Mulțumesc pentru comentarii și vă doresc întîlniri angelice.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog