sâmbătă, 26 februarie 2011

Comentariu scurt la „Blog de blog” - Ediția a 2-a, 2010

Pentru că e tîrziu, doar felicitări organizatoarei, Lucia Verona, juriului din care am făcut parte și laureaților. Felicitări speciale pentru categoria literatură cu bloggeri merituoși și buni meseriași ai scrisului. Mă bucur că juriul a acceptat categoria propusă de mine: „cel mai bun blog pentru păstrarea memoriei” care a avut cîștigători cu merite speciale atît în domeniul vizual cît și în cel audio.

Pe situl Luciei Verona aveți și linkuri către blogurile cîștigătoare.

Față de anul trecut numărul blogurilor a crescut cu 38% ajungînd la peste 60 000 (e vorba de cele în limba română). E de sperat că într-un viitor previzibil fiecare român va avea blogul lui. Voi propune la anul categoriile: cel mai bun blogger minor (12-17 ani) și cel mai bun blogger veteran: peste 80 de ani.

E foarte bine că s-a repetat acest concurs și sper că se va amplifica la ediția următoare. Aștept cu nerăbdare Gala off-line și am speranța că vor participa cît mai mulți dintre cîștigători ca să îi cunoaștem pe viu.

4 comentarii:

  1. Si eu ma bucur ca s-a acceptat categoria "cel mai bun blog pentru pastrarea memoriei" si sper ca gala de la Uniunea Scriitorilor nu se va suprapune cu nici una din delegatie care ma asteapta in viitorul apropiat.
    S-a stabilit o data pentru gala offline?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ij30
    Incă nu s-a fixat data. Depinde de dna Lucia Verona și deplasările sale din luna martie. Ca și de programul sălii. Probabil pe la 15 martie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corecta interventia dvs. pe un alt blog cu privire la refuzul premiului. Nu e vorba numai de prezumtia de vinovatie, indreptatit si logic sesizata, mai era si alt principiu, si juridic si de viata, cel care spune ca decat sa patimeasca un "nevinovat" mai bine sa scape o suta de "vinovati". Nu e nimic nou sa ai antipatii fata de un mebru al juriului, dar de ce trebuie acest lucru sa se rasfranga asupra intregului juriu care daduse un premiu cu buna credinta? In plus cred ca trebuie subliniata inca o nuanta. Prezenta domnului Adrian Nastase in juriu conta in principal prin statutul acestuia de persoana publica, de fost premier si la fel de bine ar fi putut fi in juriu Radu Vasile, Victor Ciorbea, Mugur Isarescu sau alt reprezentant din zona aceasta. Asta a fost impresia mea si cred ca nu e departe de realitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ij30
    Cred că ați sesizat foarte corect speța, cu toate implicațiile ei. Mulțumesc pentru acest comentariu. Totuși este dreptul inalienabil al unui premiat să refuze premiul deși, vorba lui, daca se documnenta din vreme, evita situația

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog