vineri, 18 februarie 2011

Un anunț abuziv în numele USR

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România anunță:

Postarea de mai jos, răspîndită prin facebook, azi 18 februarie 2011, e falsă în sensul că USR nu a avut o inițiativă de acest fel, iar, oricum, dl. Laurian Stănchescu nu e abilitat să facă anunțuri în numele USR.

„La initiativa Uniunii Scriitorilor prin Dl Laurian Stanchescu se va desfasura maine intre orele 12-14 evenimentul comemorativ ,Cercul Consantin Brancusi' in jurul Ateneului Roman”.

Cei care vor participa să știe că nu o fac la chemarea USR.

5 comentarii:

  1. Dar de cate ori pe unde se duce nu a "jurizat"...în numele Uniunii Scriitorilor!
    A mai comis astfel de minuni, de ce nu este luat in discutie de comisia de disciplină şi...trimis la plimbăreală, că tot îi plac lui marşurile (cu autostopul)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai primit comentarii anonime la adresa acestei postări în sensul celor arătate de Anonimul de mai sus. A trebuit însă să le moderez pentru că, deși în spirit erau corecte, foloseau un limbaj pe care nu-l pot aproba.

    În rezumat: dacă dl. S. vrea să dezvolte inițiative personale precum aducerea în țară a rămășițelor lui C. Brâncuși (?!), cercuri și alte figuri geometrice, este dreptul d-sale, dar nu o poate face angajînd o instituție fără consultarea forurilor de decizie ale acesteia (președinte, comitet, consiliu - după caz).

    Cum ar fi ca eu, în numele, să zicem, a universității unde lucrez, dar fără acordul explicit al acesteia, să cer mutarea oaselor lui Eminescu „la marginea mării”?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha!Ha!Ha! Mi-a plăcut asta cu "la marginea mării"!! Lăsând gluma la o parte, şi dincolo de "iniţiativele" ciudate ale d.lui Stănchescu, am două comentarii. Primo: e, totuşi, păcat că împlinirea a 135 de la naşterea lui Brâncuşi a trecut (mediatic vorbind) aproape neobservată. Secundo: ar cam fi timpul să coştientiztăm şi să acceptăm chiar la nivel naţional că Brancusi, Ionesco, Tzara, Istrati, Voronca, Cioran sunt pe bună dreptate asimilaţi de cultura franceză, la fel ca mulţi, mulţi alţi români care şi-au desăvârşit geniul nativ NUMAI dincolo de graniţele ţării. Dacă ar fi rămas prin Românica, cine ştie ce s-ar fi ales de ei, sau ce dimensiune internaţională ar fi avut opera lor...
    E bine să-i punem prin manuale, să-i celebrăm, să-i iubim "sincer şi dezinteresat"... şi cam atât!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi,reportajul televizat ne-a arătat câteva „figuri”respectate,chiar din Uniunea Scriitorilor,care au onorat acest demers;si nu-l voi aminti decât pe distinsul om de litere,si nu numai,dl.Varujan Vosganian.Sper că am văzut reportajul acestei manifestări,nu al alteia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nea Anonim, distinsul om de litere şi mai ales de cifre Varujan se bagă în faţă cam peste tot acum, că doar e în opoziţie! N-a zis nimeni că scriitorii nu vor sau trebuie să-l celebreze pe Brâncuşi! Era o chestiune pur formală: nu poţi lua iniţiative în numele unei instituţii fără a fi desemnat să o faci...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog